Špičková technologie ASSA ABLOY Aperio slaví další velký úspěch. Budovy petrolejářského komplexu QPD (Qatar Petroleum District) v hlavním městě Kataru Dauhá budou kompletně osazeny přístupovým systémem cylindrických vložek Aperio C100 a C900,  vyráběným v rychnovské FABce.

Středisko QPD se nachází v centrální obchodní čtvrti a skládá se z deseti administrativních budov. Nejvyšší budova střediska bude se svými 46 patry dosahovat do výšky více než 200 m a všech deset věží je spojeno v přízemní části mezi sebou a zároveň se sousedícím vnitřním parkem.

Dokončení projektu se předpokládá v lednu roku 2021, ale již v září a říjnu letošního roku bylo potřeba vyrobit všech téměř 3000 kusů elektromechanických cylindrických vložek v rekordním čase čtyř týdnů, a to i přes to, že se jedná o dvojnásobné množství oproti standardní kapacitě. Právě vysoká flexibilita a výrobní efektivita jsou přidanou hodnotou rychnovského závodu, která nám v podobně významných projektech pomáhá prosadit produkty ASSA ABLOY.