Vždy dobře naladěný trousí své drobné snadno přehlédnutelné vtípky. Představujeme vám Marka Deana, Transfer Project Managera ASSA ABLOY EMEA.

 

Jaký je život vedoucího transferových projektů EMEA? Trávíte asi hodně času v letadlech, jak to snášíte?

Nejčastěji létám z Velké Británie do a z destinací, kde se projekty realizují. Trávím dlouhé týdny v jedné továrně a pak zase v jiné, nikdy jsem nebyl v žádné továrně celý rok. Mám takové tajemství, rád sedávám v přední části letadla u uličky, většinou má cesta sestává ze dvou nebo tří letů, takže když máte zpoždění, což je u některých leteckých společností poměrně časté, zejména v zimě, musíte být schopni dostat se z letadla a projet letiště co nejrychleji, abyste mohli navázat další spoj. Tím, že sedíte někde vzadu, můžete snadno ztratit i 15 minut a není nic horšího, než nestihnout let. To může znamenat další čtyři nebo šest hodin cestování.

Měl jste někdy opravdu velké zpoždění, že jste se nedostal, kam jste potřeboval?

Když se něco pokazí, můžete na letišti strávit opravdu hodně času. Určitě si pamatujete, když na Islandu vybuchla sopka a všechny lety byly na týden zrušeny, uvízl jsem v Dánsku na mnoho dní na velmi skromném hotelovém pokoji. Ale nakonec jsem měl štěstí a podařilo se mi domů dostat napříč celou Evropou několika vlaky. Ale byla to týdenní noční můra.

To zní, že může být docela těžké být tak často mimo domov. Jak přežije vaše rodina, že nejste přes týden doma?

No, většinou jsou rádi, když jdu v pondělí ráno na letadlo! Říká se o mně, že jsem náročný na to, aby doma bylo čisto, uklizeno a vše na správném místě, ale mně se to tak líbí. Mám už dospělé děti, jedno je analytikem v oblasti kybernetické bezpečnosti a druhé hudebníkem na plný úvazek, takže jsou už nezávislí a nepotřebují ve svých životech mé rady. A moje manželka? Večery tráví se svými přáteli, stejně jako většina žen ráda chodí do tělocvičny nebo na večeři s kamarádkami. Hraje také v místní kapele, takže je od pondělí do čtvrtka docela zaneprázdněna a když si začne stěžovat, připomenu jí, že má docela pěkný životní styl.

Co děláte, abyste si odpočinul?

Před večeří si rád zaběhám, stačí pár kilometrů. Buď trénuji na nějakou akci nebo mi běhání pomáhá odstranit stres, když je špatný den. V poslední době jsem trénoval na triatlonový závod Iron Man ve Velké Británii, ale Covid-19 zastavil všechno, co souvisí se sportem. Měl jsem spoustu volného času a musel jsem omezit množství piva a jídla. Nebo se někdy po nocích věnuji svému dalšímu koníčku, malování vodovkami. Maluji místa, která jsem navštívil pracovně nebo na dovolené. Maluji podle fotografií, které jsem tam pořídil. Něco se mi povede, něco vyhodím. Je to jako v životě. Zlepšujete se jen pravidelným tréninkem!

Jaké jsou nejlepší a nejhorší aspekty vaší práce? Co byste v životě změnil, kdyby to šlo, abyste si ho usnadnil?

Dobrá otázka. Nejlepší část mé práce? Setkávání a práce s tolika různými lidmi, v ASSA ABLOY existuje spousta opravdu milých lidí. A nejhorší aspekt? Různost jazyků při diskuzích se Švédy, Izraelci, Němci, Francouzi, Čechy, Rumuny a tak dále a tak dále, jednoduchá slova a fráze mohou být velmi snadno interpretována nesprávně, a to může způsobovat mnoho problémů v řízení projektů. A co bych v současné době rád změnil v životě, abych ho měl jednodušší? Ano, ASSA ABLOY by mi mohla začít pronajímat soukromé letadlo, to by mi opravdu život usnadnilo. Ale to se asi nestane, že?

Děkujeme za rozhovor.

Mark Dean pracuje v ASSA ABLOY 40 let a je vedoucím projektů transferu výrob pro oblast EMEA. Je ženatý, má dvě dospělé děti a žije v anglickém Birminghamu.