Švédsko-finský koncern ASSA ABLOY dnes slaví 25 let od svého založení v roce 1994.

Z tradičního severského výrobce zámků je dnes globální lídr v řešení přístupu do komerčních i rezidenčních budov a objektů. Úspěšnou cestu ASSA ABLOY na špičku v oblasti mechanického, elektromechanického i elektronického zabezpečení přístupu lemuje dlouhá řada technických inovací, unikátních produktů a více než 200 akvizic.

 

Od roku 1997 je součástí koncernu ASSA ABLOY i naše továrna na cylindrické vložky FAB v Rychnově nad Kněžnou. Jsme tradiční česká firma s více než stoletou historií výroby zámků a v rámci koncernu máme postavení jedné z nejprestižnějších továren a významného vývojového centra. Skupina ASSA ABLOY nepřetržitě podporuje vývoj nových produktů a modernizaci výroby v rychnovské FABce s celkovými investicemi přesahujícími miliardu korun. Dnes se zde vyrábějí nejen mechanické zámky nejvyšší kvality ve všech bezpečnostních třídách, ale také elektromechanické chytré zámky, například FAB ENTER nebo Aperio. Za celou historii značky FAB bylo vyrobeno přes 100 milionů cylindrických vložek a půl miliardy klíčů a vývojové centrum v Rychnově nad Kněžnou přihlásilo 50 patentů a vynálezů.

 

„Spojení s ASSA ABLOY znamená pro rychnovský závod dlouhodobě strategickou výhodu. Stali jsme se klíčovým závodem koncernu, pravidelně investujeme v řádu stovek milionů do technologií, prostředí nebo třeba bezpečnosti. Vyvíjíme zde nové produkty, rozšiřujme a automatizujeme výrobu, která brzy dosáhne objemu 10 milionů zámků ročně,“ uvádí Jan Galda, ředitel ASSA ABLOY pro region Východní Evropy.