Jsme Bezpečná firma. To není pouhé označení, kterého jsme úspěšně dosáhli díky tomu, že se neustále a systematicky snažíme snižovat možná rizika na všech pracovištích. Znamená to také, že našim zaměstnancům vytváříme co možná nejlepší podmínky pro výkon jejich činnosti. A oni nám v tom pomáhají.

ASSA ABLOY Rychnov dlouhodobě intenzivně rozvíjí a zlepšuje oblast bezpečnosti práce. Snahou společnosti je dosáhnout a udržovat bezpečnost i ochranu zdraví při práci na takové úrovni, aby měla pozitivní dopad nejen na kvalitu produkce, ale také na zajištění udržitelných životních podmínek v regionu. V rámci skupiny ASSA ABLOY klesl od roku 2012 počet pracovních úrazů o 60 %, což je velmi pozitivní trend.

Nedávno ve firmě proběhla kampaň k Bezpečnosti a ochraně zdraví pod názvem „Týden bezpečnosti“, jejímž cílem je upozorňovat na drobná každodenní nebezpečí, která mohou hrozit na každém pracovišti. Každý zaměstnanec tak pomáhá vyhledávat možná nebezpečí a zavázali jsme se svými podpisy k tomu, že vlastním chováním přispějeme ke snižování rizik:

  • Všímáme si rizikových pracovních postupů, pomůcek a nebezpečných míst.
  • Nepřehlížíme a řešíme závady.
  • Udržujeme pořádek na pracovištích.

Zdraví máme jenom jedno. Musíme si ho proto vážit a chránit si jej.