Na začátku všeho byl nápad, jak zamykat dveře automaticky. Od nápadu k realizaci může vést dlouhá cesta, ale nám se podařilo tu cestu vyšlapat.

Pokud jste FAB ENTR nikdy neviděli v akci, můžete se ptát, co jej dělá tak výjimečným, když na první pohled vypadá jako klasická cylindrická vložka? Výjimečnost je v „inteligenci“ tohoto chytrého zámku, která je ukrytá v jeho interiérové části. Motorek ovládaný elektronikou zamyká a odemyká dveře, kontroluje, zda jsou dveře dobře zabouchnuté a mimo jiné i automaticky zamkne po jejich zavření. Jeho multifunkčnost a lehká instalace z něj dělají oblíbený výrobek dnešní doby.

V jednoduchosti je krása. K nápadu jsme přispěli vývojem mechanické části, která propojila elektroniku s mechanikou pro různé typy klíčů. Právě v našem vývojovém centru se zrodily výkresy jednotlivých mechanických komponentů, na základě kterých je naši pracovníci ve výrobě vyrobili. Říkáte si, že tak jednoduché to nebude? Máte pravdu. Bez dostatečného testování v testovací laboratoři FABu a bez výroby prototypů v naší proto dílně by to tak hladce nešlo.

Dalším oddělením, které přidává potřebný díl práce do skládačky je montáž. Jakmile se dostanou jednotlivé komponenty na montáž, jsou na základě objednávky od zákazníka montovány přímo na míru. Na montáž putuje také objednaná elektronika, kterou zajišťují pracovníci z nákupního oddělení. Schválené kusy, které projdou vstupní kontrolou, jsou posílány na již zmiňovanou montáž a následně na finální balení. Chytrý zámek FAB ENTR, který obdrží zákazník, je výsledkem několika na sebe navazujících oddělení. A každé oddělení má svou nepostradatelnou zásluhu na výsledném produktu.

Pokud vám to zní stále moc jednoduše, tak se podívejme na pár čísel

samotná vložka se skládá z přibližně 50 komponentů

testování mechanické části zabralo přes 480 hodin

výroba prototypů potom zabrala kolem 60 dní

elektronika vydržela testování trvající nepřetržitě 7 dní

vývoj mechanické části si vyžádal přes 320 hodin

To nejúžasnější číslo je nicméně číslo 48

Protože do 48 hodin od objednávky dostane zákazník svůj chytrý zámek. K těmto úspěchům nám pomáhají naše dlouholeté zkušenosti. Neustále rozvíjíme naši více než stoletou tradici tím, že držíme krok s technologiemi. I proto stále hledáme způsob, jak už i tak chytrý zámek zdokonalit. Pracujeme na rozšíření možností jakými jsou BT rozhraní či integrace do inteligentních systémů a ovládání mobilním telefonem. Věříme, že tyto chytré technologie přináší do životů nás všech nejen komfort, ale i bezpečnost.