Seřizovač CNC strojů Tomáš Krejčík do ASSA ABLOY Rychnov dříve produkty prodával, dnes je v ASSA ABLOY Rychnov vyrábí a má zodpovědnost za stroje v hodnotě několika milionů korun. Přečtěte si, co vidí zajímavého na své práci.

Co vás zaujalo, že jste se rozhodl nastoupit do společnosti AA?

Než jsem nastoupil do AA, tak jsem pracoval v oboru marketingu, ale nebylo to ono. Když se mně naskytla možnost nastoupit na pozici CNC seřizovače a operátora v AA, tak jsem moc neváhal a tuto možnost jsem využil. Zaujala mě možnost pracovat v nepřetržitém provozu, kdy mám více volného času, než v 2 či 3 směnném provozu. Dalším faktorem bylo to, že mám AA jen pár minut jízdy autem z domova.

Co vás na práci seřizovače baví?

Práce seřizovače není stereotypní, vyrábí se spoustu druhů výrobků. Baví mě přestavby i seřizování, ale asi nejvíce záživné jsou úpravy a tvorba programu, u toho se musí dost přemýšlet, aby stroj hned nenaboural.

Co je na ní zajímavé?

Není to žádná „pásová výroba“, kde člověk dělá celou směnu jednu činnost. Najdou se lidé, kteří mají práci seřizovače jako jednoduchou, že si stroj předěláme, zmáčkneme jedno tlačítko a hnedka první kus vypadne perfektní, ale tak tomu není, může to být celkem zdlouhavý pochod. Já momentálně pracuji asi 5let na stejném typu stroje, ale i tak mě občas dokáže něčím překvapit.

Kdybyste někomu chtěl doporučit práci seřizovače v AA, čím byste ho přesvědčil, proč stojí za to v AA pracovat?

Určitě je to obor, který má budoucnost. CNC a robotika jdou rychle vpřed a člověk s těmito zkušenostmi má velké uplatnění. Je zde také možnost odjet na transfer strojů z jiných fabrik, já jsem byl osobně v Izraeli a Francii. AA nabízí dobré platové ohodnocení a spoustu benefitů, ať už se jedná o vstupenky do krytého bazénu v RK, kino – Cinestar HK, levnější mobilní tarify nebo příspěvek na důchodové pojištění. Důležitý je také kolektiv lidí na pracovišti a na ten si nemůžu stěžovat. AA je jedna z mála velkých firem v okolí, kde se s kolegou domluvíte česky.