Společnost ASSA ABLOY Rychnov dlouhodobě podporuje společenské, kulturní a sociální projekty. Pomáháme především lokálním projektům a lidem z našeho regionu. Podívejte se, komu jsme udělali radost v minulém roce.

 

FABka podpořila: 

YOUNG STARS – Fotbalový kemp

Příměstský fotbalový tábor pro chlapce a dívky, který se zaměřuje na ty nejmladší hráče nejen z našeho okresu.

Linka bezpečí

Posláním Linky bezpečí je poskytovat kvalitní a snadno dostupnou pomoc dětem, studentům a všem, kteří jednají v jejich zájmu. Linka bezpečí pomáhá s řešením náročných životních situací i každodenních starostí a problémů. Poskytuje krizovou intervenci a poradenství pro klienty z celé České republiky prostřednictvím telefonu, chatu a e-mailu.

Kostelecká náplavka

Podpořili jsme třetí ročník tematického happeningu na břehu Orlice v Kostelci nad Orlicí. Pro Majdu, ke které nebyl osud příliš milosrdný, se vybralo 75 tisíc Kč. Peníze byly využity na rehabilitační chodítko.

Amatérský cyklistický tým Spinálníček

Amatérský cyklistický tým Spinálníček, který vznikl v roce 2017 jako nezisková bezpříspěvková organizace pro podporu a začlenění lidí s hendikepem. V letošním roce podpora putovala k Báře Vavřincové, které se stala osudná vyjížďka na koni. Po nehodě Bára ztratila hybnost dolních končetin. Vybrané peníze Bára využije na rehabilitace, kompenzační pomůcky, a hlavně na její oblíbenou hipoterapii.

Jízdárna Fest (light)

Hudební festival Jízdárna Fest (light) se konal 20. a 21. srpna v Zámeckém parku v Rychnově nad Kněžnou. Na festivalu vystoupili Mig 21, Ready Kirken, Pokáč, Vojtaano a další interpreti.

Týden Rudolfa Rokla

Vzpomínkový týden na jednoho z nejvýznamnějších rodáků našeho města. Týden plný hudebních akcí, výstav a společenských setkání.

Takový normální Pfestival

První ročník festivalu pořádaný neziskovou organizací Pferda, která poskytuje sociální služby a provozuje sociální podniky pro lidi s mentálním postižením a duševním onemocněním.

Péče o duševní zdraví

Hmotným darem v podobě počítače s monitorem jsme podpořili organizaci Péče o duševní zdraví, která pomáhá lidem žít s duševní nemocí. Počítač s monitorem je využíván klienty organizace, kteří si potřebují zvýšit PC gramotnost a povědomí o sociálních sítích, a dále v rámci denní místnosti pro klubové aktivity a terapie klientů organizace.

Centrum Orion

Centrum Orion pomáhá osobám s handicapem a jejich rodinám prostřednictvím sociálních služeb a volnočasových aktivit vést co možná nejvíce samostatný, aktivní a plnohodnotný život. Vybrané peníze Centrum Orion využije na zkvalitnění péče o své klienty a doplnění potřebných služeb.