Jakub Nový nastoupil na místo seřizovače CNC strojů v ASSA ABLOY Rychnov bez předchozích odborných zkušeností. Co ho dnes na této práci baví se můžete dočíst v následujícím rozhovoru.

 

Co vás zaujalo, že jste se rozhodl nastoupit do společnosti AA?

Když jsem se dozvěděl, že v AA hledají seřizovače CNC strojů, první, co mě zaujalo, bylo platové ohodnocení. Před nástupem do FABriky jsem měl výplatu kolem 14.000,- čistého. Což je na dnešní poměry velmi málo. Zároveň jsem to bral jako výzvu, jelikož nemám průmyslovku a zajímalo mě, zda si s touto prací dokážu poradit. Již při prohlídce fabriky se mi líbily stroje, na kterých jsem měl do budoucna vyrábět. Nastupoval jsem do týmu na výrobu bubínků a pracoval na strojích Tornos Deco 13 a 20.

Co Vás na práci seřizovače baví?

Na práci seřizovače mne nejvíce baví měření a upravování rozměrů výrobku do daných tolerancí. Někdy je to zdlouhavá cesta k požadovanému výsledku, ale člověk je na sebe pak dá se říct až hrdý když se dílo podaří.

Co je na ni zajímavé?

Ač se to někomu na první pohled nezdá a myslí si, že práce na těchto strojích je jen o mačkání červeného a zeleného knoflíku pro vypnutí a zapnutí stroje, není tomu tak. Práce seřizovače je velmi různorodá, ať už se bavíme o měření, seřizování, přestavování stroje nebo případné upravování programů. Kombinací všech těchto činností vytváříme nějaký výrobek, který pak putuje dál do světa ke konečnému zákazníkovi.

Kdybyste někomu chtěl doporučit práci seřizovače v AA, čím byste ho chtěl přesvědčit, proč stojí za to v AA pracovat?

V prvé řadě bych určitě zmínil příjemný kolektiv. Je mi jasné, že ne na všech pracovištích jsou vztahy mezi zaměstnanci růžové, ale každý by byl sám proti sobě, kdyby se nesnažil s ostatními vycházet. Já si na svůj aktuální tým na Imasu Vachette nemohu stěžovat.

Dále stojí za zmínku platové ohodnocení, které je srovnatelné s konkurenčními firmami v regionu. Jako poslední bych ještě zmínil benefit, který mě osobně jako fanouškovi pardubického hokeje udělal velkou radost, jelikož jsem mohl navštívit pár jejich zápasů.