Madalina Hodoroga je od října minulého roku novou vedoucí výrobního závodu ASSA ABLOY Opening Solutions Rumunsko. V rozhovoru nám přiblížila svoji dosavadní profesní kariéru i krásy Rumunska.

 

Kdy jsi nastoupila do ASSA ABLOY?
Do společnosti jsem nastoupila v roce 2014 na zákaznickou podporu pro výrobu v jižní Evropě. Bylo mi 25 let a byla jsem velmi nadšená z práce pro mezinárodní společnost s možností kariérního růstu. Prošla jsem si různými pozicemi, pracovala jsem jako strategický nákupčí, projektový manažer a následně manažer obchodní jednotky. Všechny mé profesní kroky mi pomohly získat znalosti a zkušenosti pro moji současnou pozici Plant Managera v AA Rumunsko. V AA jste vybízeni k tomu, abyste projevili iniciativu, vedení je otevřené novým nápadům a návrhům a je připraveno poskytnout maximální podporu, pokud je váš návrh konstruktivní.

Tvé vzdělání je velmi odlišné od tvé stávající pracovní pozice. V čem je to pro tebe výhodou a v čem výzvou?
Vystudovala jsem psychologii a mám magisterský titul v oblasti řízení lidských zdrojů. Moje vzdělání mi pomáhá být dobrým lídrem. V mé současné pracovní pozici je pro mě nejdůležitější vytvořit úspěšný tým. Největší výzvou je pro mě změna priorit vlivem současné situace ve světě. Společnost AA Rumunsko připravila strategický plán do dalších let tak, aby byla nejlepší společností ve svém oboru a zároveň první volbou našich zákazníků.

Jak bys popsala AA Rumunsko jako součást EEM a AA obecně?
AA Rumunsko je největší továrnou na výrobu zámků v Evropě. V rámci regionu EEM probíhají investice do nových strojů, management nás podporuje v růstu a rozvoji.

Jaké jsou základní priority závodu? Změnily se za těch sedm měsíců od tvého nástupu na pozici vedoucí závodu?
Hlavní prioritou bylo přijmout zdatný manažerský tým, což se nám podařilo. V současné době se zaměřujeme na rozvoj týmu a zlepšení našich klíčových ukazatelů. Priority závodu se mění vlivem pandemické situace a zároveň nyní vlivem válečné situace na Ukrajině.

Rumunsko není typickou destinací pro české turisty. Obecně je Rumunsko považováno za zemi s divokou přírodou a příběhem Drákuly. Co bys doporučila českým turistům při návštěvě tvé země určitě nevynechat?
Rumunsko je země s dechberoucí přírodou. Co se týče přírody, je nejrozmanitější zemí Evropské unie. Se zasněženými horami, zelenými kopci pokrytými lesy a vinicemi, písečnými plážemi Černého moře a nejzachovalejší deltou Evropy nabídne pro každého něco. Vřele doporučuji navštívit hrad Bran, domov hraběte Drákuly.

Jaké ctíte v Rumunsku tradice?
Tradice se velmi liší od velkých měst a venkova. Na venkově se stále většina tradic dodržuje a já jsem opravdu hrdá, že jsem v dětství všechny tradiční oslavy prožila. Velikonoce jsou za námi. Bylo skvělé vidět lidi v tradičních krojích setkávající se při malování vajíček. Ve velkých městech se hodně přebírají svátky ze západu, například oslavy sv. Valentýna nebo Halloween.

Co děláš ráda ve volném čase?
Užívám si malé radosti, trávím volný čas se svými synovci, kteří mě nabíjí energií. Ráda trávím čas v přírodě. Obecně miluji cestování, ráda navštěvuji nové země a objevuji jejich místní kulturu. V zimě lyžuji a v létě ráda trávím čas u moře nebo v horách.

Tomáš Hynek

 

Madalina Hodoroga pracuje v ASSA ABLOY od roku 2014. Prošla si více pracovními pozicemi. Nyní je zodpovědná za výrobní závod ASSA ABLOY Opening Solutions Rumunsko, kde zastává pozici vedoucí závodu.