Celoročně pořádáme ve spolupráci s odborovou organizací ZO OS KOVO při FAB pro naše zaměstnance nejrůznější kulturní a sportovní akce. Některé z těchto akcí jsou již tradiční a mají v našich kalendářích pevné datum. V uplynulém roce 2017 tomu bylo zrovna tak. Přehled všech dnů plných zábavy najdete v tomto článku.

Turistika a rekreace

Turistické a poznávací zájezdy jsou u našich zaměstnanců velmi oblíbené. Krásy naší přírody a poznávání nových míst umožní všem zapomenout na každodenní pracovní a rodinné starosti. Představují nejen odpočinek a relaxaci, ale také poznávání kolegů z práce. Navštívili jsme spoustu zajímavých hradů a zámků. Uspořádali jsme exkurze do plzeňského a náchodského pivovaru, do papíren v Losinách a do vinných sklípků. Krkonoše, Jizerské hory a Tatry jsme si dokonce oblíbili natolik, že jsme sem zavítali již několikrát. Loni jsme uspořádali zájezd do Jeseníků, nejkrásnějších českých hor.

Sportovní turnaje

V předchozích letech se pořádalo mnoho sportovních turnajů – od fotbalu, nohejbalu, basketbalu a volejbalu přes šipky, sedmiboj, stolní tenis, až po kuželky a bowling. Některé turnaje se staly více oblíbenými, některé méně. Nejdelší tradici má bowling, který pořádáme od roku 2001. Začínali jsme na bowlingové dráze v Kostelci nad Orlicí, pak jsme se přesunuli do moderního centra v Ústí nad Orlicí a od roku 2009 navštěvujeme Gapa Centrum tady v Rychnově. Poslední dva roky jsou bowlingové turnaje pořádány dokonce dvakrát ročně, na jaře a na podzim. O zábavu je vždy výborně postaráno.

Akce pro ty nejmenší

Výlety a nejrůznější akce pro děti našich zaměstnanců pořádáme v souvislosti s Mezinárodním dnem dětí. Od roku 2004 jsme navštívili nespočet míst – Kočičí hrádek a zámek ve Slatiňanech, ZOO po celé republice, LEGOLAND v Německu, westernové městečko Boskovice, Babylon Liberec, Aquapark Praha, rodinný zábavní park Tongo v Hradci Králové. Uspořádali jsme výlet parníkem na Kunětickou horu a perníkovou chaloupku, také na lední revue. Loni se konal Dětský den aneb Den v pohádkové říši. Pohádkové bytosti měly pro děti nachystané hry, při kterých děti musely plnit nejrůznější úkoly. Za splnění úkolů čekala na děti sladká odměna a opékání špekáčků.

Letní grilování

Z letního grilování a posezení nad dobrým jídlem a pitím se pomalu ale jistě stává tradice. I loni jsme se potkali v prostorách expedice kolem poledne, abychom si pochutnali na grilovaných specialitách. Na výběr byl kuřecí nebo vepřový steak, libová klobása a hermelín. Kdo neměl chuť na grilované, mohl si dát pikantní hovězí guláš. K těmto všem dobrotám byl podáván zlatavý mok v podobě ovocného nebo nealkoholického piva.

Vánoční pečení pro Orion

Nenajdeme v kalendáři oblíbenější svátky v roce než právě Vánoce. A protože k Vánocům neodmyslitelně patří pečení, pořádáme každoročně i u nás akci nazvanou Vánoční pečení, respektive prodej napečených domácích dobrot i u nás. Napečené vánoční cukroví je možné nejen ochutnávat, ale za dobrovolné částky i nakupovat. Celá akce má charitativní účel a účastní se jí i členové sdružení Orion, kteří prodávají výrobky ze své chráněné dílny. Celková vybraná částka následně putuje postiženým dětem právě z občanského sdružení Orion v Rychnově a stejnou částku věnuje i naše společnost. Jako poděkování za úspěšný pracovní rok je také všem zaměstnancům předáván vánoční dárek.

Setkání se seniory

Myslíme i na naše bývalé zaměstnance, kteří jsou již v seniorském věku a tak pro ně pořádáme každý lichý rok společné setkání s vedením společnosti a odborovou organizací. Místem setkání se loni stalo již tradičně Pelclovo divadlo v Rychnově nad Kněžnou. Pro všechny účastníky byla zajištěna slavnostní večeře a hudební doprovod.

Reprezentační ples

Reprezentační ples má snad nejdelší tradici. Úplně první se konal v roce 1920. Loni jsme se sešli druhou únorovou sobotu na již 86. ročníku v Pelclově divadle v Rychnově nad Kněžnou. Ples začínal tradičně předtančením, které zahájilo celý slavnostní večer. K tanci hrála hudební skupina Pokrok a v tombole bylo možné vyhrát hodnotné ceny.