Společnost ASSA ABLOY Rychnov se stala opět partnerem divadelního festivalu Poláčkovo léto, jehož 24. ročník se konal v Rychnově nad Kněžnou.

Představení, které bylo letos spojeno s tradiční českou značkou FAB, neslo název La Putyka a bylo v režii stejnojmenného cirkusu. Cirk La Putyka ale není úplně běžný cirkus. Je to divadlo, akrobacie, moderní tanec, loutkové divadlo, koncert i sportovní utkání dohromady, a to ve vysoce profesionálním provedení, které snese srovnání s evropskou špičkou v tomto multižánrovém oboru. Představení zhlédla i naše kolegyně Ivana Syrovátková: „Bylo to první představení, které jsem s La Putykou viděla, ale rozhodně vím, že nebylo poslední. Velmi doporučuji. La Putyka naprosto předčila má očekávání. Výborné artistické výkony, skvělá hudba a moc se mi líbil přímý a bezprostřední kontakt s diváky. Nevěřila bych, že si někdy budu přát, aby představení ještě neskončilo. Opravdu nezapomenutelný zážitek.“

Principálem Cirku La Putyka je Rostislav Novák, vnuk slavného českého loutkáře Matěje Kopeckého, který se narodil v nedalekých Libčanech a žil v Kostelci nad Orlicí. Má tedy k rychnovskému kraji blízký vztah, a sám říká, že dnes už jsou akrobatická a divadelní představení jeho divadla na mnohem vyšší úrovni, než jsme mohli letos vidět v Rychnově. Nezbývá, než vás pozvat nejen na příští ročník Poláčkova léta, ale i na další představení Cirku La Putyka. Bude to jistě opět nezapomenutelný zážitek.

Autor fotografií: Pavel Pokorný,  MULTiFOTO – lab, v.o.s., Rychnov nad Kněžnou