Centrum Orion, z.s. se věnuje dětem a mladým dospělým osobám s handicapem a jejich rodinám v rámci okresu Rychnov nad Kněžnou již 20 let. Společnost ASSA ABLOY v Rychnově neziskové organizaci významně pomáhá již od r. 2011, a to hlavně v rámci již tradičních předvánočních akcí „Pečení pro Orion“, jejichž výtěžek vždy společnost znásobí. V prosinci r. 2018 dosáhla celková částka této akce neuvěřitelných Kč 100.000,- a je využita na zajištění terapie Neurofeedback. V loňském roce jsme poprvé vyzkoušeli zcela novou formu spolupráce – v rámci dobrovolnických dní jsme obnovili zahradu před Centrem Orion. A protože to byla velmi příjemná a přínosná akce, rozhodli jsme se ji zopakovat i v letošním roce.

 

17. duben byl od samého rána krásný slunečný den – právě stvořený pro práci na zahradě 🙂. Díky osmi dobrovolníkům z naší firmy, klientům a zaměstnancům Centra Orion se zahrada po zimě opět probudila, aby klienty Centra Orion těšila a přinášela jim užitek po celý tento rok. Společně jsme vypleli všechny záhonky se zeleninou, bylinkami i květinami, zasadili nové rostliny, uhrabali celý parčík a zametli a vypleli všechny chodníky. Také jsme umyli a připravili k příjemnému posezení všechny lavičky a altán.

Během velmi příjemně stráveného dne se zvládli všechny potřebné práce. Pro klienty Centra Orion by bylo bez pomoci „jarní probouzení zahrady“ velmi náročné. I když se všichni opravdu snaží, jejich handicap jim neumožňuje dělat vše, co by bylo potřebné. Co však klienti zvládli samostatně a shledalo se s velkým úspěchem, bylo občerstvení ve formě upečených sladkostí a chlebíčků, které pro dobrovolníky připravili.

 

Děkujeme našim zaměstnancům, kteří v tento den věnovali svůj čas a pomohli s úsměvem a dobrou náladou klientům Centra Orion s „jarním probouzením zahrady“.

Foto: Centrum Orion, z.s.