V neděli 16. prosince 2018 spolu zaměstnanci společnosti ASSA ABLOY sehráli své historicky první utkání v ledním hokeji. Akci pořádala společnost ASSA ABLOY Rychnov, a výtěžek z dobrovolného vstupného putoval neziskové organizaci PFERDA z.ú.

Ještě před tím, než se proti sobě postavily týmy ASSA ABLOY a FAB, patřila ledová plocha nejmenším bruslařům, dětem zaměstnanců, které si mohly zasoutěžit a zabruslit. Dospělí hokejisté pak sehráli utkání v přátelském duchu, proto počet vstřelených gólů nebyl úplně podstatný. Ale opravdové bojovné nasazení, hokejový um a šikovnost mohli prokázat při dovednostních soutěžích ve sprintu a samostatných nájezdech. A zde přece jen o vlásek zvítězilo mužstvo ASSA ABLOY.

Ale vítězi se nakonec stali všichni účastníci, protože ukázali otevřená srdce a velkorysý přístup. Na dobrovolném vstupném bylo vybráno 13.100,- Kč, a to je na první ročník a mrazivé podmínky, které měly jistě vliv na účast diváků, částka důstojná.

 

„Moc si vážíme toho, že jsme se mohli zúčastnit takové krásné akce a jsme rádi, že jsme také mohli nabídnout promrzlým sportovcům dobroty z naší Pekárny Na Plechu. Příspěvek použijeme na rekonstrukci rychnovské kavárny Láry Fáry, která v těchto dnech oslavila 13. výročí fungování a potřebuje nový restart, a určitě nám tento příspěvek moc pomůže“, říká paní Iva Laštovicová, zakladatelka a jednatelka organizace PFERDA z.ú., která mimo jiné provozuje kavárnu Láry Fáry a Pekárnu Na plechu.

 

Podpoře místních sociálních organizací se společnost ASSA ABLOY Rychnov věnuje v posledních letech intenzivně, kromě organizace PFERDA z.ú. byla navázána také spolupráce například s centrem sociálních služeb Orion, podporujícím rodiny s dětmi s handicapem.

 

Foto Archiv ASSA ABLOY Rychnov: Zástupci organizace PFERDA z.ú. a společnosti ASSA ABLOY Rychnov při předání symbolického šeku.