Pomáháme tam, kde to máme rádi. ASSA ABLOY Rychnov dlouhodobě podporuje regionální společenské, kulturní, vzdělávací a sociální projekty. Podívejte se, komu jsme udělali radost v průběhu minulého roku.

FABka podpořila: 

Střední škola – Podorlické vzdělávací centrum

Finančním darem jsem podpořili vzdělávání žáků technických oborů Střední průmyslové školy v Dobrušce.

Šajtavská 50

Podpořili jsme zimní a letní závod cross country skialpy / horská kola / běh okolo Zdobnice v Orlických horách.

Centrum Orion

Naši zaměstnanci opětovně pomohli probudit zahradu Centra Orion v Dlouhé Vsi ze zimního spánku a připravit ji na jaro. Společně s klienty a pracovníky Centra Orion upravili všechny vyvýšené záhony, uhrabali parčík, dosypali kůru, upravili keříky, zametli chodníky, uklidili v altánu, natřeli lavičky, upravili hmyzí domky a mnoho dalšího.

Obchodní akademie T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí

S obchodní akademií spolupracujeme pravidelně, zadáváme studentům projekty, které rozvíjí jejich znalosti. V minulém roce bylo tématem společné spolupráce vytvoření návrhu velkoformátové reklamy u příležitosti oslav 111. let od založení naší společnosti. Nejlepší návrhy žáků z 2. ročníku a studentů klubu mediální komunikace byly finančně oceněny.

Takový normální Pfestival

Druhý ročník festivalu pořádaný neziskovou organizací Pferda, která poskytuje sociální služby a provozuje sociální podniky pro lidi s mentálním postižením a duševním onemocněním.

Mažoretky Kostelec nad Orlicí

Zájmový spolek Marlen Kostelec nad Orlicí využil finanční dar od naší společnosti ve prospěch dětí účastnících se mažoretkových aktivit.

Poláčkovo léto

Tradičně podporujeme rychnovský divadelní festival Poláčkovo léto. Festival byl slavnostně zahájen naším partnerským představením Osmičky – Hudebním leporelem osmičkových let od vstupu Čechů na Říp až po nejsoučasnější současnost v podání Městského divadla Brno.

Amatérský cyklistický tým Spinálníček

Tradičně jsme podpořili amatérský cyklistický tým Spinálníček, který vznikl v roce 2017 jako nezisková bezpříspěvková organizace pro podporu a začlenění lidí s hendikepem. Každoročně se tým účastní Metrostav Handy Cyklo Mara-tonu. Tento závod pomáhá zapojovat osoby se zdravotním postižením do závodění a finančně podporuje patrona týmu (zdravotně postiženého člověka), pro kterého závod tým jede. V letošním roce podpora putuje k Patrikovi, který získané peníze využije na financování osobního asistenta.

YOUNG STARS – Fotbalový kemp

Příměstský fotbalový tábor pro chlapce a dívky, který se zaměřuje na ty nejmladší hráče nejen z našeho okresu.

Kostelecká náplavka

Čtvrtý ročník Kostelecké náplavky se nesl v duchu světa pařížského kabaretu Moulin Rouge. Podpora putovala k Tomáškovi Fialovi, který bojuje se spinální atrofií.

Jízdárna Fest

Čtvrtý ročník festivalu Jízdárna Fest, který proběhl opět v krásném prostředí zámeckého parku v Rychnově nad Kněžnou ve dnech 19. - 20. 8. 2022. Na festivalu vystoupili Mirai, Tomáš Klus, Jelen a mnoho dalších interpretů.

Olympiáda regionálních znalostí

Věcnými dary jsme podpořili 4. ročník Olympiády regionálních znalostí žáků druhého stupně základních škol na Rychnovsku, Dobrušsku a Kostelecku, kterou pořádá Sdružení Splav. Olympiády se letos zúčastnilo rekordních 96 družstev z patnácti základních škol. V průběhu dvou kol žáci řešili otázky z oblasti historie, osobností, kultury, sportu, přírody a zeměpisu v našem regionu. Na olympiádu dohlížela odborná komise a vítězné družstvo se proletělo nad Rychnovskem.

Workshop na téma Mediální a informační gramotnosti

Finančním příspěvkem jsme podpořili workshop na téma Mediální a informační gramotnosti pro žáky střední průmyslové školy v Rychnově. Studenti se během předvánočního workshopu v městské knihovně naučili, jak se proměnila média, jak se informace v dnešním světě šíří, proč někdo vytváří dezinformace a jak je můžeme rozpoznat. Studenti si osvojili, jaké manipulativní techniky se při šíření dezinformací nejčastěji používají a seznámili se, jaké kognitivní zkratky nám v cestě za důvěryhodným a kvalitním zdrojem mohou překážet.

TJ Baník Vamberk

Finančním příspěvkem jsme podpořili TJ Baník Vamberk. Finance budou využity na zlepšení podmínek pro sportovní aktivity dětí a dovybavení nové herny stolního tenisu.

Vánoční pečení pro Centrum Orion

Centrum Orion pomáhá osobám s handicapem a jejich rodinám prostřednictvím sociálních služeb a volnočasových aktivit vést co možná nejvíce samostatný, aktivní a plnohodnotný život. Vybrané peníze Centrum Orion využije na zkvalitnění péče o své klienty a doplnění potřebných služeb.