V areálu firmy ASSA ABLOY Rychnov byl umístěn nový elektronický informační kiosek, který podporuje otevřenou komunikační strategii společnosti.

Kiosky s dotykovou obrazovkou dnes patří ke standardnímu vybavení každé společnosti, která chce svým zaměstnancům poskytovat aktuální informace podle jejich potřeby. Nový velký dotykový display v rozšířené části jídelny zaměstnancům ASSA ABLOY Rychnov výrazně pomáhá přiblížit praktické informace, týkající se každodenního života společnosti.

Jaké informace mohou zaměstnanci v kiosku nalézt?

Pravidelné slovo jednatele, magazín Fabka, informace o firemní kultuře „Výrobní systém 4K“, přehled vyplácených prémií, benefity Cafeteria s tipy na výlety do okolí. Dále také přehled kontaktů, odkazy na webové stránky společnosti, aktuální informace odborového svazu ZO OS KOVO při FAB nebo nabídka volných pracovních míst. To jsou některá vybraná obecná témata, která souvisí s provozem FABriky. Ta doplňují také data osobního charakteru, například aktuální přehled docházky nebo možnost objednání oběda, která si bude moci každý uživatel po zadání svého hesla prohlédnout. Každý zaměstnanec tak má možnost kdykoli čerpat aktuální informace o všem, co ho v souvislosti s jeho zaměstnáním zajímá.

Jak kiosek funguje?

Elektronický informační kiosek s 23,8“ (60,5 cm) obrazovkou včetně na míru upraveného obslužného softwaru s jednoduchým, intuitivním a uživatelsky příjemným prostředím dodala společnost Ki-Wi Digital z Brna. Kiosek umožňuje snadno načítat a procházet informace z PDF, podporuje všechny typy běžných médií a bude brát v úvahu práva uživatelů sdělená prostřednictvím RFID zaměstnaneckých karet s integrací do firemního intranetu. Display mimo jiné nabízí uživatelsky přívětivou virtuální dotykovou klávesnici a základní menu, které umožňuje snadný pohyb ve stromové struktuře obsahu. Tlačítka pro přiblížení a oddálení zobrazených dokumentů a pro návrat na základní obrazovku, a informace o aktuálním datu a času.

Obsah je pravidelně aktualizován vzdáleně prostřednictvím firemního intranetu, ale také je napojen na internetovou síť, takže nabízí i možnost zhlédnutí videa o společnosti, umístěného na sociální síti Youtube. Provoz kiosku prošel několikatýdenní testovací fází a od začátku srpna 2018 již pomáhá všem zaměstnancům společnosti ASSA ABLOY Rychnov a poskytuje jim informace „na plný úvazek“.