Slavnostně jsme v sobotu 25. listopadu 2017 otevřeli naši novou výrobní halu. Jednalo se o velmi náročný projekt, neboť byla revitalizována nejstarší část závodu a stavba probíhala za plného provozu celých 6 měsíců.

Celým slavnostním dnem nazvaným Halové mistrovství Rychnova provázel bývalý český desetibojař a v poslední době moderátor Roman Šebrle, který v úvodu všechny přítomné přivítal a vyzpovídal jednatele společnosti pana Jana Galdu. Ten mimo jiné prozradil, že nutnost výstavby nové výrobní haly vyplynula z faktu, že se do rychnovské FABriky přesouvá výroba z Izraele, Německa a Švýcarska. Společně pak rozkrojili dort a tím odstartovali nabitý program plný zábavy pro malé i velké.

Mysleli jsme opravdu na všechny. V rámci doprovodného programu vystoupila skupina Vosa Jede s hrami a písničkami pro nejmenší děti. Pro mladší účastníky byly připraveny tématické soutěže v duchu Halového mistrovství Rychnova. Ti starší si mohli vyzkoušet snowboardový simulátor, stolní curling nebo chytač světla. Své umění předvedla taneční skupina RK Crazy z Rychnovského Domu dětí a mládeže a známé hity zahrála kapela Aurora Party Band. Ohromný zájem vzbudily prohlídky výrobních prostor a vývojového centra, které probíhaly během celého dne.

Návštěvníci si mohli vyzkoušet bruslení na umělé ledové ploše. Speciální brusle jsme měli připraveny k zapůjčení, takže se nebylo čeho bát. Na umělé ledové ploše předvedly svá vystoupení také krasobruslařky z Rychnova nad Kněžnou a proběhlo i krátké hokejové utkání malých hokejistů z HC Rychnov, které zahájil populární útočník HC Dynamo Pardubice Petr Sýkora vhozením úvodní buly. Na něj a jeho dva týmové kolegy Dušana Salfického a Vladimíra Martince pak čekala dlouhá řada příznivců. Ti si mohli nechat podepsat kartičky s fotografiemi, dresy a šály těchto hokejových legend.

Otevření nové haly pro nás představuje nejen jeden z nejdůležitějších milníků poslední dekády, ale také znamená další rozvoj závodu a potvrzení, že jsme klíčovým závodem koncernu. Děkujeme všem, kteří přišli a oslavili s námi významnou událost v rozvoji naší společnosti.

Připomeňte si spolu s námi den ve FABce kliknutím na model výrobní haly